Koulutus

Järjestämme fysioterapian ammattilaisille ja opiskelijoille monipuolista koulutustoimintaa. Kurssit ovat avoimia kaikille, mutta jäsenhinnat ovat yleensä huomattavasti edullisempia. Joillakin, erityisesti opiskelijoille ja vastavalmistuneille fysioterapeuteille soveltuvilla kursseilla, on erikseen opiskelijahinnat.


 

HYVINVOINTIA KEHON KESKUSTAN JA HENGITYKSEN KAUTTA

 

Kouluttaja: Tuula Schoultz, fysioterapeutti, Somatic Pilates-kouluttaja, Hoitava Hengitys® -ohjaaja

Aika: la 27.4.2019 klo 9-16

Paikka: Tattariharju, Fysiotreenari, Valuraudankuja 6, 3 krs, 00700 Helsinki

Hinta: UF:n jäsenet 165 euroa, ei-jäsenet 225 euroa

Hinta sisältää kahvin/teen ja pienen välipalan. Lounastauko on tunnin, koulutuspaikalta löytyy mikro omien eväiden lämmittämistä varten. 

 

Ilmoittaudu viimeistään 20.4.2019 ilmoittautumislomakkeella, sähköpostitse toimisto@uffi.fi tai puhelimitse 050 454 4878. Huom! Kurssilla on vielä tilaa, ehdit vielä ilmoittautua!

 

Hengitys tuntuu helposti itsestään selvältä, automaattiselta asialta. Emme välttämättä huomaa hengityksen muutoksia. Hengitys ja pallean liike ovat kuitenkin tärkeä osa kehon hyvinvointia. Jos rintakehä on jäykkä, pallea ei pääse liikkumaan vapaasti eikä hengitys ole rentoa. Rintakehän ja kylkiluiden vapaa liike, hengityksen vapautuminen sekä kehon linjauksen parantuminen ovat isossa osassa kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Koska rintakehä ja hengitys ovat osa kokonaisuutta, tutkimme myös lantion ja rintakehän välistä yhteyttä. Tähän kuuluvat olennaisesti lantionpohja, vatsalihakset, niiden mahdollinen erkauma sekä selänpuolella multifidusten työ.

Koulutuksessa tutkimme parin kanssa kehon toimintamalleja. Parilta saatu palaute pyritään siirtämään omaan harjoitteluun. Käytämme hyödyksi pilatesliikkeitä, mutta pilatestausta ei ole välttämätön koulutukseen osallistumisen edellytys. Koulutus koostuu noin 3h luennosta ja 3h käytännöstä mutta ne lomittuvat toisiinsa parin kanssa työskennellessä. 

Koulutus on suunnattu fysioterapeuteille, soveltuu myös opiskelijoille.

Koulutus sisältää käytettävät välineet sekä materiaalin sähköisenä, tosin oma jumppamatto kannattaa ottaa mukaan.

 


FOOTBIC®-KOULUTUS

 

Kouluttajat: Atte Kärnä, fysioterapeutti, Footbic®-menetelmän kehittäjä ja Tuula Schoultz, fysioterapeutti, pilateskouluttaja

Aika: to 23.5.2019 klo 16.00-20.00

Paikka: Tattariharju, Fysiotreenari, Valuraudankuja 6, 3 krs, 00700 Helsinki

Hinta: UF:n jäsenet 110 euroa, opiskelijajäsenet 85 euroa, ei-jäsenet 150 euroa. Hintaan sisältyy koulutusmateriaali sekä vuoden käyttöoikeus Footbic®-lisenssiin.

Hinta sisältää kahvin/teen ja pienen välipalan.

 

Ilmoittaudu viimeistään 10.5.2019 ilmoittautumislomakkeella, sähköpostitse toimisto@uffi.fi tai puhelimitse 050 454 4878.

 

Footbic® on äärimmäisen tehokas jalkaterien kuntoutusohjelma, jota toteutetaan kahden pehmeän Footbic®-pallon avulla. Footbic-menetelmän harjoiteilla voidaan kuntouttaa useita kineettisenketjun vääristymän aiheuttamia kiputiloja sekä vahvistaa jalan tukilihaksia. Footbicin avulla voidaan myös ennaltaehkäistä sekä korjata mm. urheiluvammoja, jalkaterän ja akillesjänteen virheasentoja. Menetelmän kehittäjä Atte Kärnä on käyttänyt menestyksekkäästi Footbiciä niin post- kuin preoperatiivisessa kuntoutuksessa.

Footbic®-koulutuksessa käymme läpi jalkaterän anatomiaa ja toimintaa sekä yleisimpiä jalkaterän ongelmia. Päivän aikana opit ohjaamaan Footbic®-harjoitteita. Koulutuksen jälkeen sinulla mahdollisuus ohjata Footbic®-ryhmäliikuntatunteja ja yksilöasiakkaita.

Koulutuksen käytyäsi sinulla on myös oikeus käyttää Footbic®-logoa ja mahdollisuus ryhtyä Footbic®-jälleenmyyjäksi.

Koulutuspäivänä sinun on mahdollista myös hankkia Footbic®-palloja ryhmäliikuntatunteja varten.

 


PSYKOFYYSISIÄ NÄKÖKULMIA KIVUNHOITOON

 

Kouluttaja: Karita Palomäki, fysioterapeutti, kouluttaja, NLP-työnohjaaja ja tietokirjailija

Aika: la-su 5.-6.10.2019 klo 9-16

Paikka: Tattariharju, Fysiotreenari, Valuraudankuja 6, 3 krs, 00700 Helsinki

Hinta: UF:n jäsenet 295 euroa, ei-jäsenet 395 euroa

Hinta sisältää kahvin/teen ja pienen välipalan.

 

Ilmoittaudu viimeistään 13.9.2019 ilmoittautumislomakkeella, sähköpostitse toimisto@uffi.fi tai puhelimitse 050 454 4878.

 

Suhde omaan tunnekehoon sekä oman vuorovaikutus- ja kommunikaatiotyylin tiedostaminen ovat tärkeitä huomioitavia asioita kipukuntoutujia kohdatessa. Kokonaisvaltaisella otteella työskennellessä turvallisen hoitosuhteen luominen on edellytys auttajan ja kuntoutujan vaikuttavan yhteistyön syntymiselle.
Koulutuksen ensimmäinen päivä sisältää omaa kehomielityöskentelyä kehotietoisuuden, liikkeen, hengityksen sekä vuorovaikutusharjoitusten ja muutaman erityismenetelmän kautta. Omia kokemuksia reflektoidaan itsenäisesti, pareittain ja koko ryhmän kanssa.

Toinen päivä keskittyy psykofyysiseen kivunhoitoon: teoriaan ja käytännön harjoitteisiin, joista suurin osa löytyy myös Karita Palomäen ja kipupsykologi Juha Siiran kirjasta Kehon viisaat viestit.

Maksutavat

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostitse laskun, joka sisältää tarkemmat maksutiedot.

Meillä ei ole käytössä verkkolaskutusta.

Maksaessasi koulutusmaksun muulta kuin omalta tililtäsi (esim. työnantaja), lisää viestit-kenttään osallistujan nimi + viitenumero.

Koulutusmateriaali välitetään sähköisesti osallistujille.

 

KOULUTUSTOIVEITA ?

Jos sinulla on koulutustoiveita tai ideoita koulutuksista, joita yhdistys voisi järjestää jäsenilleen, niin ota yhteyttä. Kuulemme mielellämme ajankohtaisia ideoita.

Yhteyttä voi ottaa esim. yhteydenottolomakkeella tai s-postilla toimisto@uffi.fi