Koulutus

Järjestämme fysioterapian ammattilaisille ja opiskelijoille monipuolista koulutustoimintaa. Kurssit ovat avoimia kaikille, mutta jäsenhinnat ovat yleensä huomattavasti edullisempia. Joillakin, erityisesti opiskelijoille ja vastavalmistuneille fysioterapeuteille soveltuvilla kursseilla, on erikseen opiskelijahinnat.


 

TUNNE VAI OIRE? -KOULUTUSKIERTUE

 

Suomen Fysioterapeutit järjestää syksyllä 2019 yhdessä jäsenyhdistystensä kanssa koulutuskiertueen 11 paikkakunnalla. Tilaisuuksissa nostetaan esiin fysioterapian psykofyysistä näkökulmaa ja terapeutin omaa jaksamista.

Uudenmaan Fysioterapeutit ry on järjestävänä yhdistyksenä Helsingissä 24.10. klo 16.30-20.30. Paikka on Metropolia AMK:n auditorio (Vanha viertotie 23). Luennoitsijana on Mikko Patovirta, joka kertoo yli- ja alivireystilojen itsesäätelystä.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille! Osallistumismaksut:

  • Suomen Fysioterapeuttien jäsenet 20 €
  • Suomen Fysioterapeuttien opiskelijajäsenet 0 €
  • Muut 40 €

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.suomenfysioterapeutit.fi/jasenet/koulutukset/koulutuskiertue-2019/

 


PSYKOFYYSISIÄ NÄKÖKULMIA KIVUNHOITOON

 

Kouluttaja: Karita Palomäki, fysioterapeutti, kouluttaja, NLP-työnohjaaja ja tietokirjailija

Aika: la-su 5.-6.10.2019 klo 9-16

Paikka: Tattariharju, Fysiotreenari, Valuraudankuja 6, 3 krs, 00700 Helsinki

Hinta: UF:n jäsenet 295 euroa, ei-jäsenet 395 euroa

Hinta sisältää kahvin/teen ja pienen välipalan.

 

Ilmoittaudu viimeistään 13.9.2019 ilmoittautumislomakkeella, sähköpostitse toimisto@uffi.fi tai puhelimitse 050 454 4878.

 

Suhde omaan tunnekehoon sekä oman vuorovaikutus- ja kommunikaatiotyylin tiedostaminen ovat tärkeitä huomioitavia asioita kipukuntoutujia kohdatessa. Kokonaisvaltaisella otteella työskennellessä turvallisen hoitosuhteen luominen on edellytys auttajan ja kuntoutujan vaikuttavan yhteistyön syntymiselle.
Koulutuksen ensimmäinen päivä sisältää omaa kehomielityöskentelyä kehotietoisuuden, liikkeen, hengityksen sekä vuorovaikutusharjoitusten ja muutaman erityismenetelmän kautta. Omia kokemuksia reflektoidaan itsenäisesti, pareittain ja koko ryhmän kanssa.

Toinen päivä keskittyy psykofyysiseen kivunhoitoon: teoriaan ja käytännön harjoitteisiin, joista suurin osa löytyy myös Karita Palomäen ja kipupsykologi Juha Siiran kirjasta Kehon viisaat viestit.

 


KINESTETIIKKA -INFO

 

Kouluttaja: Pia Byysing, fysioterapeutti

Aika: ti 5.11. klo 17-20

Paikka: Oulunkylä kuntoutussairaala, Käskynhaltijantie 5, 00640 Helsinki

Hinta: UF:n opiskelijajäsenet 35 euroa

 

Ilmoittaudu viimeistään 25.10.2019 ilmoittautumislomakkeella, sähköpostitse toimisto@uffi.fi tai puhelimitse 050 454 4878.

 

Kinestetiikka on toimintamalli, jossa keskeistä on toimiva vuorovaikutus sekä kommunikointi liikkeen ja koskettamisen avulla. Toimintamallin avulla ihminen kykenee olemaan aktiivisempi sairaudestaan tai vammaisuudestaan huolimatta samalla vähentäen avustajan tule-kuormittavuutta. Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua tähän voimavaralähtöiseen malliin. Illan aikana teemme käytännön harjoitteita vuorovaikutus- ja avustustilanteista.

 

”Pienikin voimavara on mahdollisuus”

Maksutavat

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostitse laskun, joka sisältää tarkemmat maksutiedot.

Meillä ei ole käytössä verkkolaskutusta.

Maksaessasi koulutusmaksun muulta kuin omalta tililtäsi (esim. työnantaja), lisää viestit-kenttään osallistujan nimi + viitenumero.

Koulutusmateriaali välitetään sähköisesti osallistujille.

 

KOULUTUSTOIVEITA ?

Jos sinulla on koulutustoiveita tai ideoita koulutuksista, joita yhdistys voisi järjestää jäsenilleen, niin ota yhteyttä. Kuulemme mielellämme ajankohtaisia ideoita.

Yhteyttä voi ottaa esim. yhteydenottolomakkeella tai s-postilla toimisto@uffi.fi